Jakob König, expert på finansiella tjänster på intresseorganisationen Sveriges konsumenter, har kommit in med ett genmäle till Dagens PS, som vi nu publicerar. (Foto: TT)
Jakob König, expert på finansiella tjänster på intresseorganisationen Sveriges konsumenter, har kommit in med ett genmäle till Dagens PS, som vi nu publicerar. (Foto: TT)

ANNONS

Här på Dagens PS har det felaktigt förekommit ett citat av finansexperten Jakob König i en sponsrad artikel. 

Dessutom har inte hela citatet tagits med, vilket gett en felaktig bild av citatet.

För det ber vi nu om ursäkt och publicerar citatet i sin helhet, som lyder:

”I dag får man ingen ränta hos de större bankerna, men det finns olika andra mindre aktörer som erbjuder sparande på konto till högre ränta. Var bara uppmärksam på att insättningsgarantin tillämpas”.

Citatet från Jakob König, expert på finansiella tjänster på intresseorganisationen Sveriges konsumenter, figurerade i en intervju med TT där han uppmanade sparare att vända sig till mindre aktörer för att få bättre avkastning på sina sparpengar.

Utöver det missvisande citatet förekom sponsrade länkar, så kallade reklamlänkar i artikeln, där risken finns att det kan uppfattas som att finansexperten stod bakom annonsören. Något som inte är fallet – Jakob König har tvärtom just tagit avstånd från gällande annonsör.

Jakob König har följande kommentar i ett genmäle till Dagens PS med anledning av det inträffade:

ANNONS
ANNONS

”Det är under all kritik att en oberoende röst som Sveriges Konsumenter används för att marknadsföra en produkt som vi dessutom varnat för. Konsumenternas underläge på finansområdet är redan ett stort problem och oberoende ekonomijournalistik spelar en viktig roll för att ge dem bra vägledning. Det här tilltaget undergräver istället förtroendet för journalistiken när Dagens PS vilseleder läsarna.”

Dagens PS agerade när detta uppdagades. Vi har gått ut med rättelser, vi har tidigare publicerat denna rättelse.

Som en kompensation för misstaget kommer Dagens PS stå för ett ordentligt bidrag till arbetet för att stärka konsumentskyddet på det finansiella området.