Dagens PS

Dagens PS ber om ursäkt

mikael-gullstrom-artikel-content-camp
Dagens PS har gjort fel
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 26 feb. 2019Publicerad: 26 feb. 2019
Jakob König, expert på finansiella tjänster på intresseorganisationen Sveriges konsumenter, har kommit in med ett genmäle till Dagens PS, som vi nu publicerar. (Foto: TT)

Jakob König, expert på finansiella tjänster på intresseorganisationen Sveriges konsumenter, har kommit in med ett genmäle till Dagens PS, som vi nu publicerar. (Foto: TT)

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Här på Dagens PS har det felaktigt förekommit ett citat av finansexperten Jakob König i en sponsrad artikel. 

Dessutom har inte hela citatet tagits med, vilket gett en felaktig bild av citatet.

För det ber vi nu om ursäkt och publicerar citatet i sin helhet, som lyder:

“I dag får man ingen ränta hos de större bankerna, men det finns olika andra mindre aktörer som erbjuder sparande på konto till högre ränta. Var bara uppmärksam på att insättningsgarantin tillämpas”.

Citatet från Jakob König, expert på finansiella tjänster på intresseorganisationen Sveriges konsumenter, figurerade i en intervju med TT där han uppmanade sparare att vända sig till mindre aktörer för att få bättre avkastning på sina sparpengar.

Utöver det missvisande citatet förekom sponsrade länkar, så kallade reklamlänkar i artikeln, där risken finns att det kan uppfattas som att finansexperten stod bakom annonsören. Något som inte är fallet – Jakob König har tvärtom just tagit avstånd från gällande annonsör.

Jakob König har följande kommentar i ett genmäle till Dagens PS med anledning av det inträffade:

“Det är under all kritik att en oberoende röst som Sveriges Konsumenter används för att marknadsföra en produkt som vi dessutom varnat för. Konsumenternas underläge på finansområdet är redan ett stort problem och oberoende ekonomijournalistik spelar en viktig roll för att ge dem bra vägledning. Det här tilltaget undergräver istället förtroendet för journalistiken när Dagens PS vilseleder läsarna.”

ANNONS

Dagens PS agerade när detta uppdagades. Vi har gått ut med rättelser, vi har tidigare publicerat denna rättelse.

Som en kompensation för misstaget kommer Dagens PS stå för ett ordentligt bidrag till arbetet för att stärka konsumentskyddet på det finansiella området.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS