Kan dessa två vara Systembolagets i särklass mest prisvärda champagne? I tider då vi kanske mer än någonsin värnar om pris och kvalitet får man med dessa två eleganta och prisvärda flaskor från Palmer & Co otroligt mycket kvalitet för pengen.

Allt började med en dröm om premiumchampagne. Året var 1947 och sju druvodlare beslöt sig för att gå samman för att tillverka champagne.

Föga anade de då att det skulle resultera i ett av Frankrikes mest erkända champagnehus – Palmer & Co. Idag är Palmer & Co en av de viktigaste producenterna i Champagne.

Framgångssagan Palmer & Co

Kooperativet rymmer numera omkring 400 vinodlare och räknas som ett av vinregionen Champagnes främsta. En framgångssaga som kan förklaras med engagemang för hållbar vinodling, högteknologi och kompetens.

Dessutom, en stor portion passion. Faktorer som tillsammans med en stolt vintradition gjort det möjligt att framställa champagne i världsklass.

Kännetecknande för Palmer & Co är deras förmåga att tillverka utmärkta viner i förmånliga prislägen, vilket champagneälskare sällan tackar nej till.

I nuläget ingår fyra viner från Palmer & Co i Systembolagets fasta sortimentet. Här tipsar vi om tre av dem.

Brut Réserve – hyllad och prisvärd huschampagne

Champagne Brut Réserve är Palmer & Co´s topprankade huschampagne som bygger på ett urval av viner från de bästa vingårdarna i Champagne.

I likhet med kooperativets andra viner har Palmer Brut Réserve vilat länge på jästen, vilket ger ett distinkt vin med mycket personlighet och komplexitet, såväl som elegans med en obunden friskhet i perfekt balans.

ANNONS

En vinnare till löjrom

Smaken är finstämd och balanserad med inslag av mineraler gröna äpplen och ljust bröd. En palett som lämpar sig utmärkt till rätter på både fisk, skaldjur och kyckling, även av det smakrikare slaget.

Palmer Brut Réserve är gott och passar både före maten och tillsammans med tilltugg. Missa inte kombinationen med löjrom, som du med fördel serverar på potatishalvor.

En riktigt vinnare som bjuder på äkta magi när mineralerna i vinet möter sältan i löjromen. Generellt är det bra att matcha med tilltugg med sälta som salta kex och några goda ostar.

Elegant årgångschampagne till suverän peng

Sist men inte minst, Palmer Vintage 2015. En ung årgångschampagne med mycket mogen smak. Det är en välbalanserad champagne med fin brödighet, som lämnar en eftersmak av smöriga kex.

Smaken är fylld med rostade hasselnötter, gula och röda äpplen och persika. Avslutet är brödigt, med ihållande mousse.

Sammantaget en utsökt och prisvärd champagne med en himmelsk doft som rymmer både mörkt bröd, kryddor och nougat.

Utmärkt till chark, ost och hummer

En frisk syra och krämigt gräddig textur därtill, tillsammans med mogna äpplen utgör pricken över i:et.

Palmer Vintage 2015 passar utmärkt till lättare mat, såsom chark och hårda ostar. Extra lyxigt blir det förstås om du serverar vinet till hummer med brynt smör, en smörig toast med löjrom, eller varför inte knapriga parmesankex med en klick creme fraiche, rödlök och paprika?

Läs mer: Experter satsar stort på grön robot från Västerås [Dagens PS]