Per H Börjesson berättar om framgången, filosofin och livet som mångmiljonär i tv-intervju med Dagens PS publisher Mats Hedberg.

Investmentbolaget Spiltan är unikt med sin långsiktiga horisont. Kortsiktiga placerare göre sig icke besvär. Tillsammans med duktiga entreprenörer har Spiltan som mål att utveckla bolagen, förklarar Per H Börjesson.

Aktiehandeln i Spiltan sker bara en gång i månaden och det gör att kostnaderna blir lägre samtidigt som det ger bolagen bättre likviditet.

”Det gör att vi får långsiktiga ägare och inga högfrekvenshandlare, man får inga daytraders”, konstaterar Per H Börjesson i Dagens PS-intervjun.

Visserligen är Spiltan så pass stort att man skulle kunna gå till den vanliga börsen, till Mid Cap, men man ser ett värde i just långsiktigheten där nätverk byggs med entreprenörer och bolag.

”Vi ser våra aktieägare som partners”, förklarar Per H Börjesson som är svag för investmentbolag.

Spiltan handlar inte bara med noterade och listade bolag utan även en hel del onoterade bolag.

ANNONS
ANNONS

”Det är ju spännande och hitta entreprenörer som man kan köpa lite billigare då, vi tar 20-30 procent i de här bolagen och utvecklar dem tillsammans med entreprenörerna. Då kan du få fantastiska värdestegringar om du hittar rätt bolag och rätt entreprenörer. Då är vi med i styrelsen, vi är aktiva och tillför kompetens, kunnande och kapital.”

I intervjun berättar Per H Börjesson vad Spiltan tar sikte på härnäst för att bredda portföljen ytterligare, alltjämt med en långsiktig strategi.

”Det har visat sig vara en framgångsformel”, fastslår han.

Nya entreprenörer välkomna som partners

Venturebolag och tillväxtbolag är attraktiva, anser han, och det kan löna sig för den typen av bolagsentreprenörer att kontakta Spiltan i jakt på tillväxtkapital. Även fastighetsbolag är intressanta, framhåller han.

Per H Börjesson har förstås blivit förmögen på Spiltan, men det har även bekanta, släkt och vänner som varit med på resan. Han ser det som ”ett kvitto” på framgången. Och visst kan han kosta på sig någon resa och ”någon extra räksmörgås”, men i övrigt lever han som folk gör mest.

Per H Börjesson är också författare, han har skrivit böcker om hur man blir miljonär. Han har fått en hel del feedback från människor som följt hans råd och blivit miljonärer.

”Det är jättekul.”