AlcoBurner® – ett kosttillskott som kan fördubbla förbränningen av alkohol och minska risken för det som i vardagsspråk kallas baksmälla.

Här är den smått osannolika historien bakom upptäckten och förklaringen om hur AlcoBurner® fungerar.

Den aktiva substansen

AlcoBurner® är en probiotisk och prebiotisk blandning, bestående av bakterie- och jäststammar extraherade från en naturlig biotop. Stammarna odlas på naturliga och organiska substrat, riskli och sojamjöl, dvs. icke-GMO. De enskilda stammarna har använts bland annat av livsmedelsindustrin för tillverkning av surkål, öl och kultiverade mejeriprodukter, ost, yoghurt mm.

De mikrobiella stammarna verkar probiotiskt, effekterna sker huvudsakligen i tunntarmen och ger balans och stabilitet åt mikrobiomet (tarmfloran) – inflammationer dämpas och immunförsvaret stimuleras. De prebiotiska effekterna sker huvudsakligen i tjocktarmen där kostfibern bryts ned, vilket ger jämvikt åt tarmen för bättre kontroll av blodsocker, blodfetter och mättnadskänsla.

Historien bakom AlcoBurner®

På 1960-talet observerade en grisbonde att svin som led av matsmältningsbesvär, diarré, hudflagor, klåda och dålig aptit spontant åt av gammal riskli i inhägnaderna. De återhämtade sig extremt snabbt och med tiden märkte bonden att dessa grisar behövde mindre foder och kortare tid för att nå slaktvikt.

Bonden gjorde det till en procedur och blandade gammal kli med foderpellets. En tillverkningsmetod utvecklades baserat på det utvunna mikrobiella konsortiet och i början av 1980-talet godkändes produkten av det japanska läkemedelsverket. Det räknades som ett probiotiskt kosttillskott för naturlig tillväxt utan läkemedel och kemikalier till svin, fjäderfä, idisslare, fisk och räkor.

I slutet av 1990-talet utvecklades en humankvalitet av den aktiva substansen och säkerhetstester inleddes eftersom inga biverkningar hade observerats från djur under deras korta livslängd. Inga biverkningar observerades från dessa tester som terapi eller i kombination med vanligt använda mediciner, till exempel antiinflammatoriska, hjärtmedicin, antibiotika och mer.

Minskade biverkningar

Mycket snart rapporterade människor om förbättringar av olika tillstånd, såsom reumatoid artrit, IBS, IBD, matintoleranser och mer från regelbundet och långvarigt intag av produkten. Vid kortvarig användning, såsom influensa och turistdiarré, rapporterades också snabba återhämtningar. Mer än 2 000 personer har använt produkten på kort och lång sikt, vissa människor i mer än 20 år.

ANNONS
ANNONS

2012 lanserades en produktserie, Adileum, i Sverige för personer som lider av kroniska och autoimmuna inflammatoriska tillstånd relaterade till tarmkanalen, så som IBS, IBD, reumatoid artrit och laktos- samt glutenintoleranser.

Kort därefter gjorde kemisten Johan de Faire en ny komposition av den aktiva substansen för snabbare nedbrytning av den alkohol som finns i tarmen och bara är en belastning på levern och andra organ utan att bidra till någon positiv upplevelse. AlcoBurner® hade fötts.

 

Handla AlcoBurner här!

Mer om AlcoBurner

Se kemisten Johan de Faire berätta om Alcoburner®:

Intervju Dagens PS med kemisten Johan de Faire som skapat AlcoBurner

Läs om varför Alcoburner säljs hos 15 000 apotek i Kina:

Svenskt mirakelpiller lanseras i Kina