Kosttillskottet är det första i sitt slag, som proaktivt motverkar negativa effekter av alkohol. Det svenska pillret som motverkar baksmälla – under tiden du dricker – gör succé världen över.

På kort tid har Myrkl tagit världen med storm, och det lilla svenska bolaget de Faire Medical växer snabbare än bolagets ledning vågat hoppas på. Något som beror på att kuren mot bakfylla skiljer sig från traditionella metoder för att hantera de negativa effekterna av alkohol.

”Myrkl en bakteriekultur som verkar proaktivt. Det vill säga att tillskottet tar hand om de negativa effekterna under tiden du dricker alkohol. Inte dagen efter i form av ett återställande”, förklarar Fredric Fernandez, styrelseledamot och ledamot i de Faire Medical, och den som ansvarar för den internationella lanseringen.

”I våra testlanseringar hade vi fått mycket lovord, men vi hade aldrig kunnat föreställa oss den här responsen. Första dagen då vi lanserade Myrkl sålde vi slut på hela lagret på mindre än 24 timmar.”

Kosttillskott som gör att du mår bättre dagen efter du konsumerat alkohol. (Foto: Myrkl)

Hög återköpsfrekvens

Storbritannien var första landet att lansera i. Sedan dess har pillret, som både säljs på nätet och hos exempelvis apotek, lanserats i övriga delar av Europa, USA och Kina.

”När en person testat Myrkl är graden av återköp mycket hög – cirka 70 procent”, säger Fredric Fernandez, och understryker att bolaget riktar in sig på de personer som dricker måttligt, men ändå inte vill känna av effekter av alkoholen dagen efter.

Liberal inställning driver försäljning

Bolaget märker stora skillnader mellan länder vad gäller intresset.

”Intresset är störst i länder som har en liberal inställning till att dricka alkohol, och där många dricker två, tre gånger i veckan. Och som har en tradition av att gå ut på krogen ofta. I hårt reglerade marknader där kulturen är mer sluten och mer inriktad på ett begränsat vindrickande, har genomslaget varit långsammare.”

Läs mer: Så får du tag på pillret på bakfylla [Myrkl.se]

Succé i Asien – saknar enzym

Fredric Fernandez, pekar här ut sitt hemland Frankrike, som ett land där genomslaget gått långsammare. Däremot är köpintresset stort i Storbritannien, Australien, Mexiko, Brasilien och Danmark.

I Asien har genomslaget för Myrkl varit stort. Bland annat för att många asiater saknar ett enzym som bryter ned alkohol, vilket gör att dessa personer lätt blir berusade, och mår dålig av alkoholintag.Globalt patenterad

Allt började som en tillfällighet. Man sprang av en tillfällighet på denna bakteriekultur som kommer från fermenterat riskli och sojamjöl.

Resan att hitta fram till en bakteriekultur som kunde bryta ner alkohol har dock varit lång och lyckades först efter 30 år. Sammansättningen av bakteriekulturen är globalt patenterad

ANNONS
ANNONS

Nästa steg – produkt som bryter ned socker

Fredric Fernandez räknar med att bolaget bakom Myrkl – de Faire Medical, kommer att växa snabbt. Inom fem år är planen att bolaget ska omsätta cirka 10 miljarder kronor.

”Nu utvecklar vi produkter inriktade på de negativa effekterna av konsumtion av socker och som ska motverka viktökning. Vad vår bakteriekultur i grunden gör är att bryta ned olika typer av kolhydrater som etanol och socker. Och genom att förändra bakteriekulturen så kan vi också ändra inriktningen på vilken effekt bakterierna ger.”

Läs även: Succé för svenskt bakfyllepiller i Storbrittanien [Dagens PS]