Många har nog när man vaknar upp dagen efter de druckit alkohol tänkt: ”Om det bara funnits ett piller som tar bort, eller åtminstone lindrar baksmällan.” I dag är det verklighet genom det svenskutvecklade och patenterade kosttillskottet Myrkl.

Till skillnad från kurer som läsk, frisk luft, sömn och så kallad bakfyllemat mot effekterna av alkoholkonsumtion så är Myrkl en bakteriekultur som verkar proaktivt.

Det vill säga tillskottet tar hand om de negativa effekterna under tiden du dricker alkohol. Inte dagen efter i form av ett återställande.

Bakteriekultur som kan bryta ner alkohol

Allt började som en tillfällighet. Vi sprang av en tillfällighet på dessa bakteriekulturer bestående av jäststammar som kommer från jäsning baserad endast på riskli och sojamjöl.

Resan att hitta fram till en bakteriekultur som kunde bryta ner alkohol har dock varit lång och lyckades först efter 30 år.

Kosttillskott som gör att du mår bättre dagen efter du konsumerat alkohol. (Foto: Myrkl)

Ett kosttillskott som gör att du mår bättre dagen efter

”Nu har också de första vetenskapliga testerna publicerats som bekräftar det vi redan vetat om, nämligen att Myrkl är ett kosttillskott som gör att du mår betydligt bättre dagen efter att alkohol konsumerats”, säger Håkan Magnusson VD för svenska de Faire Medical, som utvecklat Myrkl.

Internationellt uppmärksammad lansering

Bolaget de Faire Medical smyglanserade nyligen Myrkl på den svenska marknaden.

Det skedde efter en internationellt mycket uppmärksammad lansering, framför allt i Storbritannien.

Läs mer: Den internationellt uppmärksammade lanseringen av Myrkl [Myrkl.se]

”Den internationella uppmärksamheten överträffade våra vildaste fantasier. Till en början sålde vi slut på hela lagret och fick leveransproblem”, säger Håkan Magnusson, och fortsätter:

”Myrkl handlar om att ta bort de negativa effekterna från ett normalt drickande, och må bättre dagen efter.”

ANNONS
ANNONS

Eftersom det handlar om en bakteriekultur så innehåller Myrkl endast naturliga och ofarliga ämnen som inte belastar kroppen.

Läs studien som visar hur Myrkl fungerar:

Den vetenskapliga studien som visar på effekterna av Myrkl i samband med konsumtion publicerades i the Journal of Nutrition & Metabolic Insights för att läsa studien se länk nedan.

Läs mer: Vetenskapliga studien som visar hur Myrkl fungerar [Pubmed.gov]