Detta är en sponsrad artikel

Gräsrotsfinansiering räddar haltande fastighetsmarknad

Uppdaterad: 19 maj 2023Publicerad: 19 maj 2023
Heidi Wik, vd på Tessin Nordic Holding AB
Heidi Wik, vd på Tessin Nordic Holding AB. (Foto: Tessin).

Det nya ränteläget skapar stora utmaningar för fastighetsmarknaden – men å den andra sidan finns också stora möjligheter när fastighetsprojekt ska finansieras. Möjligheter som inneburit en stark start på året för ett svenskt gräsrots-alternativ.

ANNONS
ANNONS

När banker och institutionella investerare tvekar använder sig många fastighetsbolag av så kallad crowdfunding. Intresset är stort för Nasdaq First North-listade Tessins plattform för fastighetsfinansiering.

Det sker genom att utvecklare av fastigheter förs samman med finansiärer, som därmed kan få en mycket god avkastning.

Investera i Tessin på Avanza och Nordnet

Investera via Avanza

Investera via Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Tessin växer kraftigt jämfört med första kvartalet 2022, och beräknas nå lönsamhet under 2023. Detta tack vare att man skiftat fokus till att växa med lönsamhet och att programmet för kostnadsbesparingar, som startade under fjolåret, nu gett resultat. Styrkebeskedet kom i samband med årets första kvartalsrapport, som överträffar de tidigare förväntningarna.

”Vi får fler låneförfrågningar än vad vi har möjlighet att finansiera, trots att det byggs färre fastigheter än i fjol. Något som visar vår viktigare roll och stärkta position samt att det fortfarande finns goda tillväxtmöjligheter. Snittavkastningen för våra finansiärer överstiger nu 10 procent, vilket jämfört med den långsiktiga börsavkastningen på cirka 7 procent årligen”, säger Heidi Wik, Tessins vd.

Uppdragsanalys höjer riktkurs på rapporten

Tessin fler låneförfrågningar än bolaget kan finansiera. Tessin fler låneförfrågningar än bolaget kan finansiera, vilket indikerar en fortsatt stark tillväxtpotential. (Foto: Tessin).

Trots turbulensen på finansmarknaden visar företaget en imponerande tillväxt och en förbättring av rörelseresultatet med över 60 procent för första kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Dessutom får Tessin fler låneförfrågningar än bolaget kan finansiera, vilket indikerar en fortsatt stark tillväxtpotential och en stärkt position som Nordens ledande digitala investeringsplattform för fastighetsfinansiering.

“Vi uppdaterar vår värdering i samband med Tessins kvartalsrapport, som visade bättre marginaler än förväntat tack vare de effektiva kostnadsbesparingarna under kvartalet. Vi tror att bolaget är på god väg att nå lönsamhet”, skriver analysföretaget Redeye i en uppdragsanalys som motiverar en kraftig uppsida i Tessins aktie, förutsatt att bolaget fortsätter att leverera på sina mål.

Läs Red Eyes uppdragsanalys här. 

ANNONS
ANNONS

Passerar 5 miljarder

Med en imponerande start på året och viktiga händelser som att passera 5 miljarder i förmedlat kapital, och att erhålla finansinspektionens EU-tillstånd för crowdfounding, så kallad gräsrotsfinansiering, visar Tessin sin styrka och möjlighet till fortsatt expansion.

”Lönsam tillväxt är vårt ledord långsiktigt. Förändringsresan från ett tillväxtbolag i lågräntemiljö till att bli ett lönsamt bolag i lågkonjunktur kräver fortsatt hårt jobb. Och hårt jobb ger resultat”, säger Heidi Wik.

Om Tessin

Tessin grundades 2014 och är i dag Nordens ledande digitala investeringsplattform inom fastighetsfinansiering sett till förmedlat kapital.

Verksamheten baseras på en digital plattform som kopplar ihop fastighetsutvecklare i behov av lånefinansiering, med investerare som söker exponering mot ett högavkastande tillgångsslag med balanserad risk och säkerhet i form av framför allt fastighetspant. Vid utgången av 2022 hade Tessin över 60 000 registrerade medlemmar på plattformen.

Vill du veta mer om Tessin? Bolagets hemsida hittar du här

Vill du läsa mer om Tessin? Spana in deras investerarträff här.

Investera i Tessin på Avanza och Nordnet

Investera via Avanza

Investera via Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

ANNONS
ANNONS
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS
ANNONS