Dagens PS
Detta är en sponsrad artikel

Gotländsk uppstickare laddar för storpremiärer

Don Geyer, Three Gates
Visbyutvecklade spelet Project Blue Book lanseras i januari tillsammans med andra säsongen av tv-serien med samma namn på kanalen History Channel. Vd Don Geyer har höga förväntningar.
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD
Uppdaterad: 17 feb. 2022Publicerad: 09 dec. 2019

Starka samarbetspartner och lovande testresultat bäddar för ett försäljningsgenombrott när Nordic MTF-listade digitalspelsstudion Three Gates inom kort lanserar nya spel globalt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det händer mycket i Visby just nu, inte minst hos Three Gates, som är mitt uppe i en rad spännande förändringar. I fokus står lanseringar av spel som företaget har arbetat intensivt med att utveckla under året som gått. Men det handlar också om att Three Gates nu förvärvar en väletablerad tysk branschkollega för att nå synergier och stärkt ekonomi.

Till stöd för förvärvet av tyska Tivola Games tar Three Gates nu in nytt kapital, i en nyemission på upp till 24,6 miljoner kronor totalt. Samtidigt bäddar ett strategiskt partnerskap på marknadssidan, med företaget SuperScale, för kraftig uppskalning av användarbasen.

Teckna med BankIDTeckningsanmälan

”Genom samarbetet med SuperScale kommer budgeten för anskaffningen av nya användare till Project Blue Book: The Game att uppgå till hela 1 miljon dollar per månad”, säger Three Gates vd Don Geyer, apropå företagets största spelproduktion hittills, ett spel som ska lanseras redan i januari.

”Nyemissionen stärker balansräkningen och skapar förutsättningarna för att genomföra vår lanseringsplan.”

Spännande tv-serie blir påkostat spel

Visbybaserade Three Gates, startat 2011, utvecklar spel både på uppdrag och för utgivning i eget namn. Project Blue Book: The Game (kort benämnt ”PBB”) har varit det största enskilda utvecklingsprojektet senaste året. Uppdraget, från spelutgivaren A+E Television Networks, följer en tv-serie på History Channel som nu går in på sin andra säsong – baserad på verkliga UFO-undersökningar som gjordes inom USA:s flygvapen i mitten av 1900-talet.

En viktig framgångssiffra för ett spel är hur långt det går att få ned kostnaden för anskaffningen av en spelare som drar i gång spelet på en enhet.

”I upprepade tester tillsammans med SuperScale har vi förbättrat annonserna för att få ner kostnaden per installation, ’CPI’. Vi nådde målet att komma under 1 dollar, ett mycket konkurrenskraftigt resultat. Och nu fortsätter vi att försöka förbättra det ytterligare”, säger Don Geyer.

ANNONS

Andra spel på gång är anpassningar till mobil av klassiska spel från datortillverkaren Atari: Asteroids, Fatal Run och Submarine Commander. Asteroids kommer att lanseras snart efter Project Blue Book: The Game.

Gott om samordningsfördelar

Förvärvet som Three Gates håller på att genomföra av tyska Tivola Games väntas ge ett antal olika synergier, både på intäkts- och kostnadssidan. Tivolas spelpublik är till 70 procent kvinnor, lockade inte minst av företagets mobilspel kring hästar och husdjur. Tivolas spel har laddats ner till användare 100 miljoner gånger genom åren, och med tanke på användarnas antal bedöms det finnas utrymme för klart större intäkter än de cirka 14 miljoner kronor som Tivola omsätter i dag. Inte minst väntas Three Gates samarbete med SuperScale kunna ge effekt även för Tivola-delen.

”Det är en väldigt logisk sammanslagning med tanke på hur väl Three Gates och Tivola kompletterar varandra på så många plan. För oss blir ett viktigt steg i att ta tillvara möjligheterna till snabb och stabil tillväxt på den globala spelmarknaden”, säger Don Geyer.

Teckna med BankID

Teckningsanmälan

Läs memorandum

Läs teasern

ANNONS

Läs mer om Three Gates

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS