Nasdaq First North-listade bolaget Fuud förvärvade tidigare i våras Beijing 8, ett av Europas ledande bolag för dumplings. Genom det nya avtalet med ICA listas nu varumärket Beijing 8 centralt hos ICA. Avtalet innebär att bolaget skapar förutsättningar för en snabb expansion i hela landets ICA-butiker.

ANNONS

Beijin8 säljer och marknadsför dumplings och tillhörande produkter med naturliga ingredienser under devisen långsam snabbmat. Produkterna säljs på egna restauranger, i dagligvaruhandeln och via e-handel. Intresset för asiatisk mat växer starkt i Norden och under 2020 såldes 6 miljoner dumplings på den svenska, finländska och norska marknaden.

Rikstäckande säljkår 

”Under flera år har Beijing8 haft en bra närvaro på butiker inom Stockholm- och Göteborgsområdet. I dag har Fuud rikstäckande säljkår, så nu är tidpunkten rätt att ge samtliga konsumenter möjligheten att bekanta sig med dumplings som ett givet matalternativ oavsett var man bor i landet. Genom att kombinera en intensifierad säljbearbetning med stora marknadsföringsinsatser ser jag med tillförsikt fram emot att haka på en het trend och introducera dumpling-söndag. Asiatisk mat ökar i popularitet och konsumenterna får inte nog av dessa trendiga rätter. Från och med september utlyser vi därför dumpling-söndag, där man likt taco-fredag dedikerar en dag i veckan åt dessa asiatiska knyten. Ett perfekt tillfälle att samla familjen och njuta av goda och enkelt tillagade dumplings”, säger Peter Blom, vd för Fuud, och fortsätter,

”Produkter under varumärket Beijing8 är gjorda av råvaror av högsta kvalitet oavsett om det är dumplings, såser, drycker eller tillagningsprodukter, det är naturliga ingredienser med ärligt innehåll som är bra för kropp & själ. Produkterna är närproducerade och är enkla att tillaga på bara tio minuter. Det är således ett perfekt matkoncept som passar hela familjen och alla tillfällen”.

ANNONS
ANNONS

Förutom huvudprodukten dumplings säljer Beijing8 också en mängd tillbehör såsom drycker, såser samt tillagningsprodukter. Beijing8 är ett svenskt bolag som under 2020 hade en omsättning på cirka 32 MSEK med ett resultat på cirka -7 MSEK.