Nasdaq First North-listade speldistributören Flexion Mobile växer betydligt snabbare än väntat. Bolaget har kraftigt reviderat upp sin tillväxt för omsättning. Koncernens tillväxt för 2022 skrivs upp till 90 – 110 procent, av vilken den organiska tillväxten väntas ligga på 60 – 80 procent, vilken tidigare bedömdes bli 40 – 60 procent för helåret.

Flexions aktie steg kraftigt på nyheten. Vid lunchtid på onsdagen hade aktien klättrat 13 procent, och handlades till 15,10 kronor/aktie.

Distribuerar globala bästsäljare

Flexion har en mycket stark position som distributör av spel till distributörer på Android-spel. Bolaget distribuerar flera av de speltitlar som säljer bäst globalt. Spel som säljs av jättar som Samsung och Huawei.

En position som uppnåtts genom Flexions banbrytande lösning, som gör det möjligt att med en liten insats konvertera spel, som tidigare endast såldes via Google- eller iOS-plattformarna.

”Vårt fokus på större titlar och influencer-marknadsföring ger utdelning och det här är fantastiskt att se. Vi ser ingen avmattning på marknaden och vi är säkra på en fortsatt stark tillväxt”, säger Jens Lauritzson, VD på Flexion Mobile, och fortsätter:

”Den reviderade, starka tillväxten visar på vår starka marknadsposition. Flexions ledande marknadserbjudande är nu tydlig för världens ledande spelutvecklare. Vi öppnar ytterligare intäkter genom att hjälpa dem att nå den outnyttjade Android-marknaden, vilket tagit oss till en ohotad position på denna marknad.”

ANNONS

Aktiekurs kraftigt undervärderad

Flexions aktiekurs bedöms vara kraftigt undervärderad redan innan denna uppreviderade prognos för tillväxten. Innan denna uppreviderade prognos bedömer ABG Sundal Collier i en uppdragsanalys att kursen för aktien bör handlas i intervallet 23 – 40.

Jämfört med onsdagens stigande kurs finns det fortfarande en uppgångspotential på närmare 170 procent jämfört med den mest positiva bedömningen i ABG Sundal Colliers analys.

Investera i Flexion Mobile på Avanza och Nordnet 

Avanza
Nordnet
Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Hela rapporten från ABG Sundal Collier hittar du här [ABG Sundal Collier]

Läs mer om Flexion Mobile:
Distribuerar spel som omsätter över 800 miljoner kronor i månaden [Dagens PS]
Spelvärldens snabbväxande doldis visar 250% uppsida [Dagens PS]