Oupptäckta marknadsledare med stark tillväxt och en skyddad position hör inte till vanligheterna – men de finns. Nasdaq First North-listade Flexion Mobile, som löser alternativ marknadsföring för mobilspel, är ett sådant bolag. 

”Det häftiga med Flexion är att vi har lyckats bygga upp en marknadsledande position på den enormt stora spelmarknaden, värd 200 miljarder dollar. Vi har de stora drakarna på toppen och vi som går in väldigt tidigt i nya trender”, säger Flexions CFO Niklas Koresaar i intervjun med Dagens PS  och fortsätter: 

I Dagens PS senaste vd-möte pratar vi med Flexion Mobiles CFO Niklas Koresaar. Han berättar om bolagets unika ställning på marknaden, om motivet till den pågående spridningsemissionen och om den stora potentialen i bolagets affärsmodell. 

Ta del av intervjun i sin helhet här: 

Förutsättningar för gynnsam handel 

Flexion är ett teknologibaserat marknadsföringsbolag som bland annat ser till att speltillverkare når kunder på andra plattformar än Google Play och App Store. På så vis når spelen fler användare vilket leder till ökade intäkter.  

Flexions aktie introducerades på Nasdaq First North 2018, men i samband med det gjordes ingen kapitalanskaffning, utan endast en listning av aktien. Något som bedöms ha hämmat aktiens spridning och kurspotential. 

ANNONS

Flexion har under flera kvartal redovisat en hög tillväxt. Senaste kvartalet låg den på 138 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol. 

Bolaget har för helåret 2022 reviderat upp prognosen av försäljningsökningen till 90–110 procent.  

Pågående spridningsemission 

Flexion Mobile – listat på Nasdaq First North – genomför nu spridningsemission för att bredda ägarbasen och förbättra likviditeten i aktien. 

Emissionen är maximalt motsvarande cirka 2,5 MEUR – eller maximalt 2,1 miljoner aktier och motsvarar därmed en utspädning på 3,9 procent. 

”När vi listades för fyra år sen så gjorde vi ingen road show och vi tog inte in några pengar, så aktien har kanske varit lite oupptäckt. Nu har vi väldigt bra siffror och en väldigt fin finansiell position. Efter att ha pratat länge med Avanza har vi kommit fram till att det här kan bli ett väldigt bra case för Avanzas nätverk som är helt fantastiskt”, säger Niklas Koresaar. 

Erbjudandet i korthet
Flexion är ett snabbväxande teknikbolag verksamt på den globala spelmarknaden. Bolaget erbjuder ett heltäckande serviceerbjudande, inklusive marknadsföring, för ledande spelutvecklare som önskar öka sin försäljning och bredda sin distribution.

Nu genomför Flexion en spridningsemission, välkommen att läsa mer om att teckna aktier nedan.

Pris per aktie: Tio (10) procent lägre än den volymviktade genomsnittskursen under perioden 30 november – 8 december 2022
Minsta investering: 300 aktier, därefter i intervall om 10 aktier
Courtage: 0 SEK
Sista anmälningsdag: 8 december 2022 kl. 17:30
Information om tilldelning: Omkring den 9 december 2022
Handelsplats: Nasdaq First North Growth Market

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Läs mer: Möt svensken som var med och byggde världens bästa finanshus [Dagens PS]