Kosttillskottet AlcoBurner är en svensk innovation som minskar de negativa effekterna av alkohol. Förutom att minska den så kallade bakfyllan reducerar AlcoBurner belastning på lever och inre organ genom att bryta ned alkholen redan i mage och tarm.

De enda biprodukterna som bildas är vatten och koldioxid, vilket gör att skadliga ämnen som annars bildas när nedbrytning sker i levern kan undvikas. Se filmklippet när kemisten Johan de Faire berättar om AlcoBurner.

Vid alkoholintaget sugs 20 procent upp i magen och i munhålan, det är här njutningen av alkohol kommer ifrån. De övriga 80 procenten ligger kvar i magen under en längre tid och sugs sakta upp av blodet. Det är väldigt lite njutning som kommer från de övriga 80 procenten då levern omvandlar alkoholen till skadliga biprodukter.

Handla AlcoBurner här!

Levern vs AlcoBurner

Levern bryter inte ned alkoholen utan omvandlar alkoholen i två steg till acetaldehyd och sedan till ättiksyra. De här biprodukterna ger i sin tur negativa effekter som huvudvärk, illamående, trötthet, yrsel och orolig mage, och är direkt skadliga för kroppen. Därför upplevs det vi kallar bakfylla.

AlcoBurner fungerar så att enzymerna som finns i probiotikan extraherar energiinnehållet från kemiska bindningar inuti etanolmolekylen. Det får etanolmolekylen att kollapsa som ett korthus och kvar återstår koldioxid och vatten. Därmed undviks att acetaldehyd och ättiksyra bildas.

ANNONS
ANNONS

Tester visar att AlcoBurner förbränner alkohol ungefär dubbelt så snabbt jämfört med om den bryts ned i levern.

Hälsofördelar

AlcoBurner bör ses som en hälsoprodukt som tas i samband med alkohol, eftersom belastning på lever och andra inre organ minskar.

För Dagens PS berättar kemisten bakom AlcoBurner, Johan de Faire, om produkten och varför man ska ta det i samband med alkoholintag.

Här kan du läsa mer fakta om AlcoBurner: AlcoBurner Short info