Visste du att emerging markets i exempelvis Asien och Latinamerika snart utgör en majoritet av de största ekonomierna? Därför är det inte helt osannolikt att framtida innovationer kommer från Kina eller Indien. Här listar vi fem emerging markets-länder som går mot att bli superekonomier inom kort.

1. Kina
Förstaplatsen är ingen nyhet. Kina knep förstaplatsen i köpkraftsparitet redan för fem år sedan och enligt siffror från Internationella valutafonden leder de än idag. En stor del av förklaringen är urbaniseringen. Drivkraften bakom ligger i de största kinesiska industrierna – tillverkningsindustrin, tjänstesektorn och agrikultur. Samtidigt har Kina en innovativ teknikindustri.

2. Indien
Många förknippar Indien med fattigdom. Därför blir de förvånade att landet intar en tredjeplats i världsekonomin, strax efter USA. Innan 2030 beräknas de ta klivet förbi amerikanerna. I Indien finns ett stort antal teknikbolag och den teknologiska grenen av det indiska näringslivet kan vara attraktivt att investera i.

Läs mer hos Öhman Fonder >

ANNONS
ANNONS

Viktig information
Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Vi rekommenderar att du läser fondens faktablad och fullständiga informationsbroschyr på ohman.se/fondlista innan du köper andelar i en fond.


Detta är en sponsrad artikel av Öhman Fonder.