Joakim Jardenberg om hur man med stamceller, genmanipulation och stort mod lyckas rädda ett barn med kort tid kvar att leva.

ANNONS

Och om att odla hud i laboratorium och om kroppen som en petriskål. Om det rasande tempot för forskning och utveckling inom det medicinska området, och hur glädjande det är med öppenheten och samverkan. Men också om högtflygande planer på att bota döden, och om etik och moral när gränsen mellan behandling och forskning suddas ut. Så det handlar lite om Paolo Macchiarini också. Och så handlar det om att ni måste Googla och läsa allt ni hittar om CRISPR. Det är så makalöst häftigt.

Varje dag ger Joakim Jardenberg DagensPS läsare en snabb sammanfattning av dagens snackis. Något intressant från internet- och teknikvärlden i en kort kommentar. Vad handlar det om, varför är det viktigt och vad betyder det för dig? Rakt upp och ner, på cirka fem minuter.

ANNONS
ANNONS

Joakim Jardenberg är bland annat senior rådgivare inom media- och internet, affärsängel, investerare och debattör blandar och ger på nyhetsfronten i den digitala och sociala medievärlden.