En tvåa i Stockholm, inte större än 36 kvadratmeter, såldes i veckan för 6,9 miljoner kronor – priset beskrivs som rekordhögt.

ANNONS

Bostadsaffären som beskrivs som historisk sett till prislappen avhandlades på tisdagen, berättar Dina Pengar i Expressen.

”Jag har sålt många lägenheter för ganska höga priser, 160-161 000 kronor per kvadratmeter. Men 191 000 har aldrig hänt tidigare. Det är definitivt ett slags rekord för oss. Även generellt på marknaden tror jag att det här är någon typ av rekord”, säger Nermin Kuljanin, fastighetsmäklare på Fantastic Frank, till tidningen.

Han skötte försäljningen av lägenheten, en vindsvåning på Västmannagatan nära Odenplan och med utsikt över takåsarna i Stockholm från en terrass på 15 kvadratmeter.

Månadsavgiften på tvårummaren i centrala Stockholm är låga 162 kronor och annonsen på lägenheten uppges ha legat ute tio dagar på sajten Booli innan köparen slog till.

Ett 60-tal besökare på visningarna

Intresset för bostadsrätten var stort. Enligt Expressen kom ett 60-tal intressenter till de olika visningarna.

Bland experter brukar det heta att bostadsmarknaden svalnat något från prisrallyt under pandemin, men det upplever inte fastighetsmäklaren Nermin Kuljanin som sålde den rekorddyra bostadsrätten vid Odenplan.

Hans upplevelse är, säger han till Expressen, att bostadsmarknaden är lika het som i våras. Åtminstone i huvudstaden.

För en vecka sedan, den 1 oktober, berättade Dagens PS att Danske Banks boprisindikator för september visar att bostadsmarknaden i Stockholm fått en rivstart på hösten.

ANNONS
ANNONS

Danske Banks chefsekonom Michael Grahn beskrev det som en ”vrålstart” och förklarade att bankens boprisindikator pekar på att bostadsrättspriserna i Stockholms kommun gick upp 1,9 procent i september, vilket motsvarar en uppgång på 1 procent säsongsrensat.

Enligt banken är det främst stora bostadsrättslägenheter som fortsätter gå upp i pris.

Den nu sålda lägenheten vid Odenplan i Stockholm är emellertid en liten lägenhet, bara en tvåa men som alltså gick för 191 000 kronor per kvadratmeter.