Entreprenören bakom stämningen har polisanmält hotet. Ytterligare en ingrediens i härvan, som Dagens Industri uppmärksammar, är en falsk namnteckning.

ANNONS

Det är First North-bolaget Prime Living – som bygger och hyr ut modulbostäder till studenter – som har blivit stämda av en byggentreprenör, MVTB, som anser att Prime Living inte levt upp till sina åtaganden i ett lägenhetsprojekt i Spånga.

MVTB hade enligt Di fått totalentreprenad på att slutföra bygget av 291 lägenheter i Spånga och uppdraget uppges ha varit värt omkring 120 miljoner kronor.

Men den tidsplanen sprack då Prime Livings leveranser från Kina försenades, dessutom ska det ha funnits brister i projekteringen och det här gjorde att MVTB lämnade in en stämning på 24 miljoner kronor till Stockholms tingsrätt mot Prime Living.

Efter det blev tonen mellan parterna, enligt Di, hårdare och Prime Living ska ha stoppat byggentreprenören från Spångabygget samt låtit bli att betala en faktura på 15 miljoner kronor.

Kvällen före ett utsatt möte mellan parterna och deras juridiska ombud ska entreprenören – enligt egen utsago – ha fått besök på sitt kontor av tre misstänkta kriminella som ska ha hotat honom om han inte gav upp sina krav på Prime Living – ett hot som alltså är polisanmält.

I de dokument som Di tagit del av från tingsrätten finns det en signerad överenskommelse om att entreprenören ger upp sina krav på First North-bolaget, men  byggentreprenören hävdar att han inte skrivit under någonting och att hans namnteckning är förfalskad.

ANNONS
ANNONS

Polisen uppger för Di att en förundersökning pågår i ärendet om misstänkt olaga tvång och urkundsförfalskning.

Prime Living står fast vid att en överenskommelse finns mellan parterna men vill i övrigt inte kommentera stämningsansökan för Di.