DagensPS.se skrev tidigare i år om en ny bok som hjälper dig att få en fet plånbok, författare är kände ekonomijournalisten Anders Andersson. Vi har även berättat att du snart kan komma att tjäna pengar på dina Facebookinlägg.

ANNONS

Ingela Gabrielsson, privatekonom på Nordea, har flera goda råd till dig som satt sprätt på alla pengar i jul. Januari brukar vara tufft ekonomiskt för många men det finns knep att hålla sig ovanför vattenytan.

Ett av råden som hon ger på Expressens Dina Pengar är att sälja av gamla prylar som inte används, ett annat är att göra sig av med guld som ligger och skrotar.

Det viktiga är enligt Ingela Gabrielsson att se till att betala sina räkningar i tid och inte falla för frestelsen att handla på rea om kassan redan tryter.

”Finns det en buffert kan man ta av den, det är meningen att den ska användas sådana här gånger. Bara man kommer ihåg att fylla på den igen”, rekommenderar Ingela Gabrielsson i Dina Pengar-artikeln.

Undvik dyra snabblån, se till att betala krediter – där är tipset att jämföra räntor – och försök att få banklån med bra villkor om du måste låna pengar, råder det privatekonomiska proffset.

Ytterligare tips är att bygga upp en buffert redan nu för utgifter du vet dyker upp under året, skaffa dig också kunskaper om fonder och sparande, pruta om möjligt på bolån, sprid ditt sparande, fördela risken smart och ta med lunchlåda till jobbet så sparar du pengar på onödiga utgifter, tipsar Nordeas expert på Dina Pengar.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Gapet mellan rika och fattiga ökar [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: Rika lever 15 år längre än fattiga [Dagens PS] >