De misstänkta skojarna har varit helt okända – fram till nu.

”Det rör sig om tre, fyra stycken bolag”, uppger Jimmy Larsson Hagberg, pressansvarig på Pensionsmyndigheten, för SvD Näringsliv, som konstaterar att risken för pensionssparare att bli lurade kvarstår trots att flera oseriösa fondbolag redan stoppats efter att ha blåst sina kunder på hundratals miljoner kronor, ett par av de mest uppmärksammade fallen är Allra-skandalen och Falcon Funds.

Ett av de fondbolag som nu är föremål för granskning är Advisor, som fått många klagomål och dömts i patent- och marknadsdomstolen.

ANNONS
ANNONS

”De är fortsatt köpstoppade. Advisor dömdes, eftersom man brutit mot de lagar som finns vad gäller försäljning och marknadsföring”, säger Jimmy Larsson Hagberg till Svenska Dagbladet, som konstaterar att 700 miljoner kronor fortfarande saknas i Falcon Funds-härvan.

Pensionsmyndigheten har enligt SvD Näringsliv fortfarande över 800 fonder på sitt fondtorg och väntar på att regeringen ska fatta beslut om ett nytt uppdrag för pensionsmyndigheten, vilket väntas bli klart under nästa år.