Enligt en ny amerikansk studie anser många anställda att deras chefer inte visar dem tillräckligt med uppskattning. I brist på två enkla ord väljer allt fler i stället att kasta in handduken – och säga upp sig.

ANNONS

De allra flesta oss kan nog skriva under på att vi presterar bättre på jobbet om vi får känner oss sedda och får uppskattning för det vi gör.

Men hur ofta får du beröm av din chef?

Brist på beröm – då händer det här

Enligt en ny amerikansk studie av analysföretaget Gallup upplever en majoritet, 70 procent, att de inte får uppmärksamhet eller uppskattning för sitt arbete.

En annan studie, av företaget Workhuman, visar att hälften av de tillfrågade inte anser att deras arbetsgivare visar dem någon uppskattning.

Och detta kan få stora konsekvenser, enligt den globala konsultfirman McKinsey – en av de främsta anledningarna till att folk säger upp sig från sina jobb är att de inte känner sig sedda av sin arbetsgivare?

Många är olyckliga på jobbet?

2022 var ett turbulent år på den amerikanska arbetsmarknaden – över 50,5 miljoner människor sade upp sig från jobbet.

Varför? Det har man inte kunnat fastslå. Men ”The great resignation” triggades igång av pandemin och en av anledningen tros vara denna: Människor är inte lyckliga på jobbet.

Och enligt en rapport från Achievers Workforce Institute anser 79 procent att det är viktigare att få beröm för sitt arbete – än en högre lön.

Två enkla ord är allt vi behöver

En annan undersökning visar att beröm ökar arbetstagares produktivitet.

ANNONS
ANNONS

Vi mår helt enkelt bättre – och gör ett bättre jobb – om vi får höra två enkla ord: ”Bra jobbat”.

Läs även: Ljuger din kollega? Så avslöjar du bluffen [Dagens PS]

Läs även: Nu återvänder amerikanerna till jobbet [Dagens PS]