Med paketboxar ska det bli enklare att hämta ut sina paket. Stockholmare blir först ut att testa paketboxar vid bostaden.

Som Dagens PS tidigare skrivit om handlar allt fler online och svensk e-handel är på all-time-high.

Nu ska det bli enklare för mottagaren att hämta ut sina paket dygnet runt i anslutning till bostaden i stället för att ta sig till ett utlämningsställe.

Nu i oktober startar pilotprojektet där åtta av HSB:s bostadsrättsföreningar och åtta hyresfastigheter ska få testa paketboxarna. Projektet är ett samarbete mellan Postnord och HSB Stockholm.

Åtta av HSB Stockholms hyresfastigheter i Skarpnäck, Hägersten, Bandhagen, Kristineberg, Sköndal och Stockholm samt åtta av HSB Stockholms bostadsrättsföreningar i Nacka, Lidingö och Haninge deltar i pilotprojektet.

”Många av våra medlemmar har länge efterfrågat den här typen av lösning som ju har en tydlig nytta, så vi är nöjda över att ha krokat arm med PostNord för att öka servicen och tillgängligheten för våra medlemmar”, säger Erica Nordström, chef Medlem och marknad på HSB Stockholm.

ANNONS
ANNONS

HSB brf Smaragden i Orminge, Nacka, med 384 lägenheter är en av utvalda bostadsrättsföreningarna att testa paketboxarna.

”Det här är en väldigt bra service till våra boende. Vi har en hel del äldre i föreningen som har svårt att ta sig ner till centrum och det är dessutom bra nu i coronatider att låta bli. Dessutom är det bra för miljön att bilen blir kvar på parkeringen”, säger Yvonne Borg, ordförande i HSB brf Smaragden i Orminge.