I höstas skrev DagensPS.se om att årets dyraste villa, ett spektakulärt hus på Lidingö, hade köpts av fondbolaget Allras 30-årige vd Alexander Ernstberger. Sedan dess har det blåst rejält kring den unge vd:n vars bolag så sent som för några veckor sedan köpstoppades av Pensionsmyndigheten efter kritik om bland annat aggressiva försäljningsmetoder.

ANNONS

Men nu skriver Expressen att fjolårets största bostadsaffär var en deal mellan två kompisar i pensionsbranschen. Enligt tidningen är det Klas Hellman, som enligt SvD startat en Maltabaserat mäklarfirma tillsammans med Ernstberger, som sålde paradvillan för 50 miljoner kronor.

Och det handlar alltså inte om något kompispris, de två vännerna och affärskompanjonerna emellan. När Klas Hellman köpte bostaden 2009 betalade han endast 19 miljoner kronor. Det är en prisuppgång på 163 procent vilket kan jämföras med områdets genomsnittliga ökning på 50-70 procent, konstaterar tidningen.

Men mellan vännerna är det inga hard feelings kring affären, berättar Hellman.

”Vi köpte huset för 19 Mkr 2009, men har sedan dess renoverat fastigheten för ett tvåsiffrigt miljonbelopp. Med tanke på det och på den allmänna prisuppgången i området anser jag absolut att priset är marknadsmässigt”, säger han.

MISSA INTE: Utskälld vd köpte Sveriges dyraste villa [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Sveriges dyraste villor – tappa inte hakan! [DagensPS.se] >