Priserna på både bostadsrätter och villor sjönk med 1 procent i december. Detta efter att ha sjunkit lika mycket månaden innan.

Det framgår av statistik som är framtagen av SCB på uppdrag av Svensk Mäklarstatistik.

Jämfört med för tre månader sedan är priserna för bostadsrätter ned 2 procent, medan villapriserna har sjunkit med 3 procent. I årstakt är prisutvecklingen oförändrad för både bostadsrätter och villor.

ANNONS
ANNONS

”I Stor-Stockholm och Stor-Göteborg, där nästan hälften av alla bostadsrätter säljs, gick priserna ned med -1 procent viket påverkar även rikssiffran nedåt. Samtidigt var priserna Malmö-området, centrala Stockholm och centrala Göteborg oförändrade. Prisutvecklingen på årsbasis ligger nu på eller nära 0 procent. Årsutvecklingen för bostadsrättspriserna i länen visar en blandad bild. I 12 av 21 län har priserna sjunkit, 3 är oförändrade och i 6 har priserna ökat på årsbasis”, kommenterar Hans Flink, affärsutvecklingschef på Svensk Mäklarstatistik.

Villapriserna har sjunkit med 2 procent på månadsbasis i Stor-Stockholm, medan de är ned med 1 procent i Stor-Göteborg och upp med 1 procent i Stor-Malmö.