Dagens PS

Hotellet billigare än att hyra egen lägenhet

OBS! Bilden är tagen i ett annat sammanhang. (Foto: TT)
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 01 feb. 2017Publicerad: 01 feb. 2017

Att hyra en andrahandslägenhet i Stockholm kan bli dyrt och tittar man i innerstan kan hyrorna ligga på upp till 15.000 kronor i månaden. Men framför allt råder det bostadsbrist, skriver Breakit som påpekar att just techbolag är några av de mest högljudda kritikerna av situationen då många har svårt att rekrytera talanger.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Men nu lanserar bostadsförmedlaren Bostad direkt ett alternativ till folk på lägenhetsjakt: långtidsboende på hotell. Boendeformen är inte ny i sig men det anmärkningsvärda är att kostnaden faktiskt är lägre än att hyra en egen lägenhet i centrala Stockholm.

”Vi insåg vi att vi var tvungna att tänka annorlunda och hitta alternativa lösningar när antalet bostäder inte räcker till /…/ Vi känner oss stolta att vi kan erbjuda ett så pass kostnadseffektivt alternativ som vi gör”, säger vd Victor Börjesson till Breakit.

För knappt 8.500 kronor i månaden får gästen ett 18 kvadrat stort rum för två personer. I priset ingår frukost och för den som vill laga mat kan det göras i hotellets matsal där personalen också diskar upp efteråt. Hotellet ligger i närförorten Bromma.

MISSA INTE: Hemlösa gör unika bostadsklipp  >

LÄS ÄVEN: Gör bostadsklipp – med mobilen  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS