Det säger Christina Söderberg, sparekonom på jämförelsesajten Compricer, efter att fyra banker nu höjt räntan.

Senast ut att meddela att boräntan höjs är Handelsbanken. Tidigare har SBAB, Swedbank och Länsförsäkringar gjort samma sak.

Men Christina Söderberg på Compricer tycker inte att det är läge att binda räntan, förklarar hon för Dina Pengar i Expressen:

”Jag tycker inte det, inte för de flesta. Men det handlar inte så mycket om när man ska binda utan om vem man är som person”, säger hon.

ANNONS
ANNONS

Hon konstaterar att det historiskt sett lönat sig att ha rörlig ränta, men viktigast av allt är att räntan är bra, oavsett om det är rörlig eller bunden, framhåller hon i artikeln och tillägger att räntorna kan komma att sänkas igen.

”Det är viktigt att inte få panik för att räntorna plötsligt börjar höjas. Bankerna har räknat på att vi ska klara betydligt högre räntor än de här, så de flesta av oss klarar det”, säger Christina Söderberg till Expressen.

[vc_row_inner css=”.vc_custom_1541519374665{padding-top: 0px !important;padding-right: 20px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 20px !important;background-color: #f9f9f9 !important;}”]

[vc_empty_space height=”20 px”][vc_separator][vc_empty_space height=”20 px”][vc_column_text]När banker och andra sparinstitut inte kan erbjuda någon ränta att tala om så vill vi erbjuda ett bra alternativ. Hos oss får du hög ränta från första kronan. Upp till 10%.[/vc_column_text][vc_cta h2=”” shape=”square” style=”flat” add_button=”bottom” btn_title=”Öppna konto” btn_style=”flat” btn_color=”green” btn_align=”center” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-bar-chart” btn_add_icon=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fbit.ly/basta_sparranta||target:%20_blank|” btn_button_block=”true” btn_custom_onclick=”true” css=”.vc_custom_1542377733656{padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;background-color: #f9f9f9 !important;}”][/vc_cta][/vc_row_inner]