Dagens PS

Bostadsköp utan kontantinsats med uppstickaren Bodil

Bodil
Bolåneföretaget Bodil gör det möjligt att hyrköpa hus. (Foto: Pixabay)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 10 nov. 2022Publicerad: 10 nov. 2022

När bostadspriserna skjuter i höjden passar bolåneutmanaren Bodil på att lansera sin senaste tjänst, möjligheten att “hyrköpa” hus – helt utan kontantinsats.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Många är de som vill in på bostadsmarknaden. Färre är de som faktiskt har kapital nog till handpenningen. Ett vanligt dilemma som det relativt nystartade bolaget Bodil tagit fasta på när de nu lanserar en helt ny tjänst som gör det möjligt att hyrköpa hus, rapporterar Breakit.

En produkt som presenteras efter några års tystnad, under vilken tid Bodil hämtat in 110 miljoner kronor i nytt kapital. Med på tåget finns också investerare som fastighetsjätten Einar Mattsson, som enligt koncernchefen Stefan Ränk hoppas kunna bidra med sin erfarenhet och kompetens, skriver Dagens Industri.

“Med hyrköp kan Bodil bidra till att lösa ett antal utmaningar på bostadsmarknaden. Inte minst genom att hjälpa våra kunder med deras bosparande och bidra till att fler tar sig in på bostadsmarknaden i samma takt som behoven av ett större boende uppstår”, säger han till Breakit. 

Kan flytta in direkt utan kontantinsats

Så vad går då denna nyhet ut på?

Tanken är att Bodil går in och förvärvar bostaden i fråga, för att sedan hyra ut den. Det gör det möjligt för potentiella bostadsintressenter att köpa en bostad utan kontantinsats.

Det senare en avgörande fråga som kan göra det svårt att ta sig in på den svenska bostadsmarknaden. Målet med tjänsten är därför att Bodils hyresgäster ska kunna flytta in i bostaden direkt och betala hyra, för att långsiktigt kunna betala tillbaka kontantinsatsen och i slutändan köpa loss bostaden.

Bodil betalar kalaset

ANNONS

Rent praktiskt innebär det att du som kund vänder dig till Bodil som köper villan i fråga efter besiktning, värdering och finansieringsdiskussioner med kunden. Bodil täcker i sin tur sina kostnader med hjälp av hyresintäkter och de eventuella värdeökningar som bostäderna genererar under den tid de hyrs ut.

Till att börja med kommer tjänsten lanseras i Stockholmsregionen för att sedan spridas ut över resten av landet.

Läs även: Här är lyxvåningen på Hemnet som alla vill ha

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS