Kafékedjan Waynes ökar takten – trots pandemin – och öppnar ännu fler fik. Det skriver Fastighetsvärlden.

ANNONS

Den svenska kafékedjan Waynes har runt 80 kaféer i Sverige och 70 i andra länder. När pandemin slog till valde Waynes inte att bromsa, de ökade istället takten och öppnade 21 nya kaféer under 2020. Strategin fortsätter under 2021. Avsikten är att öppna 40 nya kaféer under 2021, i bland annat Sverige, Tyskland och Asien.

”Valde att våga satsa”

”Vi tvingades fatta ett snabbt beslut om våra planerade expansionsplaner i samband med att vår bransch började bli den mest påverkade under pandemin. Tillsammans med våra befintliga franchisetagare – samt många externa förfrågningar – valde vi att våga satsa. Det är ett beslut som vi fortfarande tror på då vi är övertygade om att folk kommer fortsätta ses för att äta och fika i trevliga miljöer och där vårt koncept passar väldigt bra i det nya normala vi nu lever i”, säger Mats Hörnell, vd på Waynes till Fastighetsvärlden.

”Waynes har under flera år skördat internationell framgång och det känns roligt att få ett kvitto på att vårt varumärke fungerar så pass bra utanför Sveriges gränser. Just nu pågår ett antal intressanta diskussioner med olika aktörer världen över, och under 2021 är planen att vi ska öppna upp runt 25 nya kaféer utanför Sverige, i bland annat Tyskland, Saudiarabien och Vietnam”, säger Mats Hörnell till Fastighetsvärlden.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Tänk på kaffe – fokusera bättre – Dagens PS