”Precis samma ”medicin” som fått oss att bli sjuka in the first place!” skriver VCW-användaren vidare.

ANNONS

Signaturen ”Bullion” menar att det är snudd på omöjligt att uppnå ekonomisk balans och att ”centralbankernas politik svingar sig på kort tid från det ena ytterläget till det andra”, något som denne tror kommer att fortsätta under flera år.

”Vi befinner oss nu mitt inne i finanskrisen och vi har bara kommit halvvägs igenom den. Att bromsa nu vore katastrofalt”, skriver ”Bullion”.

Signaturen ”Kroko” ser sänkningen av räntan som ett tecken på att den ekonomiska sanningen är ”ganska dyster”.

”Framförallt i ett större globalt perspektiv. visst jag kan ha fel men jag tror inte vändningen kommer så snart som många önskar”, skriver ”Kroko”.

Mot dålig soliditet hjälper inga låga räntor, skriver en annan VCW-användare som menar att de som vill låna inte får och de som får inte vill.

”Det är den långa överdrivet expansiva penningpolitiken som orsakat den höga skuldsättningsgraden och de svaga balansräkningarna. Nu tror man ännu mer av samma ”medicin” ska få patienten frisk igen?!” skriver denne.

En annan debattör pekar på att det inte går att utesluta en ännu sämre utveckling i ekonomin och att räntan i ett alternativscenario sänks till noll.

”Då får ta Riksbanken ta till andra åtgärder. Vadåå?” frågar denne sig.

Signaturen ”Kovarians” underar om inte räntesänkningen är i största laget. Han får mothugg av en anonym debattör som inte tror att ens detta räcker för att, som han/hon skriver, ”hejda den värst LÅG-konjukturen in i manaminnet”.

ANNONS
ANNONS

”Utsikterna försämras hela tiden – Mörka moln närmar sig!” skriver VCW-användaren.

”Det här är mera hjälp åt finans sektorn än att lyfta konsumtionen!” skriver signaturen ”McAber”.

Läs mer på vcw.se »