Omsorgsbolaget Attendo har de senaste veckorna fått enorm kritik riktad mot sig. Samtidigt rasade vårdjätten på börsen efter torsdagens rapport. Vd:n Martin Tivéus väljer nu att dela ut sin bonus till medarbetarna. 

ANNONS

Kritikstormarna har avlöst varandra. Det har handlat om ledningens bonusar, brister i vården och anställda som gått ut med hårda ord mot verksamheten.

Attendos aktie backade 11,7 procent under torsdagen. Vårdjätten med drygt 7 miljarder kronor i börsvärde är Nordens största noterade bolag inriktat på omsorg.

Stort företag

Bolagets vd Martin Tivéus säger till Di att det kan uppstå fel och brister eftersom det rör sig om ett stort företag.

”När vi brister ska vi tåla kritiken, men vi ska också lära oss arbeta för att saker ska bli bättre”, säger han till Di.

Samtidigt säger Martin Tivéus att förtroendet kommer ta tid att bygga upp igen.

”Jag upplever också att det finns ett starkt kvalitets­medvetande och en stark ambition i vår verksamhet bland våra människor. Ibland sker det misstag och då måste vi rätta till dem.”

Skänker bonusen

Som ett sätt att rätta till saker skänker han sin del av bonusen till bolagets utvecklingsstipendium för vård- och omsorgspersonal.

ANNONS
ANNONS

”Jag förstår att det sticker i ögonen, speciellt under det här året med pandemin, och att många som slitit hårt inte fått detta.”

”Nu går de pengarna till våra medarbetare”, säger Martin Tivéus till TT.

Läs mer:Bezos säljer aktier för miljarder i Amazon