V ställer ett ulimatum på Stefan Löfven (S) att göra rätt och agera inom 48 timmar, annars fäller partiet regeringen.

ANNONS

Antingen lägger regeringen uppgörelsen med stödpartierna C och L åt sidan och förslaget om marknadshyror eller fri hyressättning, eller så inleder man förhandlingar med Hyresgästföreningen.

Stefan Löfven har fram till torsdag klockan 10 på sig att komma med ett besked.

Om inget av alternativen beaktas utfärdar Vänsterpartiet en misstroendeförklaring mot regeringen och fäller den, dock krävs stöd för det från ytterligare ett parti.

Så ser i vart fall hotet ut från V-ledaren Nooshi Dadgostar.

”Löfven har 48 timmar på sig”

”Om regeringen inte accepterar något av detta har vi inte längre förtroende för Stefan Löfven”, deklarerar hon på en pressträff som bland annat refereras av bland andra SVT.

”Stefan Löfven har nu 48 timmar på sig att agera”.

Enligt Vänsterpartiets ledare är hyresgästerna förlorar på det förslag som Löfven-regeringen träffat med samarbetspartierna, medan fastighetsägarna är vinnare.

ANNONS
ANNONS

Marie Linder, förbundsordförande i Hyresgästföreningen, anser att det är bra att politiska partier reagerar mot marknadshyror.

För V är frågan om marknadshyror extra känslig och partiet har tidigare gjort klart för regeringen att den kan räkna med ett misstroendevotum om den driver en politik för marknadshyror.

Dagens PS har tidigare berättat hur marken gungat under Stefan Löfven, det var i höstas och då gällde det arbetsrätten och V fick med sig KD i hotet om en misstroendeförklaring.