Kina har medvetet rapporterat in färre fall av coronaviruset, enligt en rapport från amerikanska underrättelsetjänsten till Vita huset. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till myndighetskällor.

Siffrorna ska vara lägre både vad gäller antalet döda och smittade. Kina har senast 82 361 rapporterade fall, enligt Johns Hopkins University.

Enligt källorna mottog Vita huset rapporten i förra veckan. President Donald Trump kom kort efter Bloomberg-artikeln att säga att han inte hade fått någon rapport. Han tillade dock att Pekings siffra ”verkar vara lite på den lätta sidan och jag är snäll när jag säger det relativt till vad vi har bevittnat och vad som rapporterats”.

ANNONS
ANNONS

USA och Kina har beskyllt varandra för coronaviruset. USA:s anklagelser har gällt brist på transparens om viruset från Kinas sida medan kinesernas anklagelser mot USA har varit att de egentligen ska ligga bakom viruset.

Coronaviruset bröt ut i Kina i december och har under 2020 övergått till att bli en pandemi med snart en miljon smittade.