De båda ledarna har skakat hand och undertecknat var sitt dokument under det historiska mötet i Singapore.

ANNONS

Efter ännu ett verbalt ordkrig såg det ut som det unika mötet mellan USA:s president och Nordkoreas diktator skulle haverera.

Men nu har de tu alltså träffats i Singapore, ätit lunch tillsammans, gått på lunchpromenad ihop, skakat hand inför världspressen och dessutom undertecknat var sitt dokument, rapporterar TT live på Di.se.

”Vi har haft ett historiskt möte och bestämt oss för att lämna det förflutna bakom oss. Världen kommer att se en avgörande förändring”, sade Kim Jong-Un varpå Donald Trump fyllde i:

”Vi ska nu underteckna ett väldigt viktigt dokument”.

Sedan skrev de båda ledarna under dokumenten, ett var sitt exemplar alltså.

”Tack så mycket, vi är väldigt stolta över vad som utspelat sig i dag”, sade Trump.

”Båda vill utföra någonting, och vi har utvecklat ett starkt band till varandra.”

Det är ännu oklart vad de dokument som Trump och Kim Jong-Un undertecknat innehåller, enligt TT:s liverapportering på Di.se, men på en fråga från en journalist svarade Trump att han och den nordkoreanska ledaren ”kommer att mötas igen”.

ANNONS
ANNONS

Trump framhöll också, enligt medierapporteringen, att kärnvapennedrustningen påbörjas ”väldigt snabbt”.

Nordkoreaanalytikern Niklas Swanström säger i TT/Di-artikeln att det finns anledning att utfärda en varning – trots det utåt sett så försonliga mötet mellan Trump och Kim Jong-Un.

”Allt det här är ett första steg. Vi kommer inte att se en avslutning på kärnvapenproblematiken, även i det mest positiva scenariot”, menar han.