Amerikanska spioner ska ha sett bevis på det, enligt Washington Post, skriver DN nu på tisdagsmorgonen.

ANNONS

Enligt uppgifterna är Nordkorea alltså på väg att utveckla nya kärnvapenrobotar på en forskningsanläggning nära huvudstaden Pyongyang.

De amerikanska spionerna hävdar att det finns bevis på det, däribland satellitbilder men också uttalanden som gjorts till den amerikanska underrättelsen från tjänstemän som i gengäld krävt anonymitet, framgår det i artikeln.

När USA:s president Donald Trump träffade Nordkoreas ledare Kim Jong-Un under det historiska mötet i Singapore, som Dagens PS också rapporterade om, stod en nedrustning på agendan. Men trots löftena visar de nya fynden att Nordkorea inte har några som helst avsikter att avsluta sitt kärnvapen- och raketprogram, tvärt om tycks landet ha utvidgat sitt kapacitet på området.

Trump twittrade för några veckor sedan att Nordkorea inte längre utgör något kärnvapenhot, ett antagande som enligt de nya uppgifterna mest framstår som en önskedröm.

ANNONS
ANNONS

När Trump mötte Kim Jong-Un den 12 juni i år kom  de båda överens om en deklaration att arbeta för en total kärnvapennedrustning på Koreahalvön. Samtidigt kom nya uppgifter i början av juli om att Nordkorea ökat sin produktion av anrikat bränsle för atombomber.