Tesla uppger att man inte har fått en subpoena från det amerikanska justitiedepartementet men att man samarbetar öppet vid krav för dokument.

ANNONS

Beskedet kommer efter att nyhetsbyrån Bloomberg News rapporterat om att åklagaren vid norra distriktet i Kalifornien har börjat utreda företaget för vd Elon Musks uttalanden om ett utköp av Tesla.

I ett uttalande sade Tesla att man har fått en frivillig förfrågan om dokument men inte en så kallad subpoena, som är ett bindande krav på att företaget lämnar ut begärd information.

”Vi har inte tagit emot en subpoena, en begäran om vittnesmål eller någon annan formell process. Vi respekterar justitiedepartementets önskan att få information om detta och tror att frågan bör kunna lösas snabbt medan de granskar informationen de har fått”, sade Tesla.

Enligt nyhetsbyrån har federala åklagare öppnat en bedrägeriutredning efter att Musk förra månaden twittrat om att han hade säkrat finansiering för en privatisering av Tesla. Utspelet skickade upp aktien på börsen även om det senare visade sig att pengarna inte alls var säkrade. Sedan dess har Musk avstått planerna på att privatisera bolaget.

Tesla kom efter en initial uppgång att vända ned på uppgifterna och stängde på minus 3,4 procent under tisdagen. Under efterhandeln backade aktien ytterligare en procent.

Läs även: Myndighet undersöker Musks twitterinlägg [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

Läs vidare: Teslabossen stäms igen för sin tweet [DagensPS.se] >