Petter Stordalen tycker inte svenskar ska känna någon oro för miljöpåverkan när man flyger med Ving. Den nye delägaren menar att bolaget jobbar aktivt med miljöfrågor.

ANNONS

I en intervju med SVT  i programmet Morgonstudion får Petter Stordalen frågan om hur Ving arbetar med miljön. Han menar att företaget klimatkompenserar sina resor och alltid fyller flygplanen för att ha så lite klimatpåverkan som möjligt.

Petter Stordalen tycker inte heller att svenskar ska behöva känna någon ”flygskam”.

”Skam löser ingenting, utan man ska resa till solen och vara glad över det och så löser vi resten”, säger Stordalen till SVT och lyfter fram att det kommer komma biobränsle för flyg.

Petter Stordalen brukar tala varmt om miljö och klimat. Men han har tidigare fått kritik för att både vara klimatengagerad och samtidigt flyga med privatplan.

Expressen har tidigare rapporterat om Petter Stordalens resor i sitt privatplan. Hans resor med privatplanet sedan 2016 ska ha motsvarat koldioxid för 3.000 resor mellan Oslo och New York.

Ving kan för övrigt nu andas ut efter att allt det formella är klart för en affär. Aftonbladet rapporterar att det fanns en del detaljer att lösa kring konkursen och köpet. Men nu ska allt vara i hamn.

ANNONS
ANNONS

Ving tror nu på en positiv utveckling för företaget.

”Det finns en feluppfattning om charter, men om du tittar på utvecklingen för vårt företag så har vi varit väldigt snabba på att ställa om. Till exempel lanserade vi tidigt onlinebokning, att man kan köpa resor med reguljärflyg och med udda reslängder. Det är det som gör att vi inte är ett gammalt charterbolag”, säger Magnus Wikner, vd för Ving, till SVT under samma intervju som med Petter Stordalen.