Han borde tjäna mer, tycker Svenska Spels styrelseordförande.

ANNONS

”Det är snarare underbetalt än överbetalt, säger Erik Strand, styrelseordförande för Svenska Spel”, till Expressen om Patrik Hofbauers lön.

Han har enligt tidningen 5,22 miljoner kronor i årslön. När han tillträdde som vd för Svenska Spel i december fick han ett lönepåslag på lite drygt en miljon kronor på helåret jämfört med sin företrädare.

Patrik Hofbauer har en månadslön på 435.000 kronor. Det är inte för mycket betalt, snarare tvärtom, anser Svenska Spel styrelseordförande Erik Strand och ställer lönen i relation till vad svenska börs-vd:ar tjänar och även i förhållande till det statliga spelbolagets intäkter, som enligt artikeln uppgick till 8.784 miljoner kronor 2018 med ett rörelseresultat på 4,5 miljarder kronor.

”Ett bolag som omsätter så här mycket pengar och har en vinst på fem miljarder så är det här snarare underbetalt än överbetalt”, säger Erik Strand till Dina Pengar i Expressen.

ANNONS
ANNONS

Tidningen uppger att den före detta ishockeymålvakten Patrik Hofbauer bor i villa i västra Stockholm och kör en Porsche Panamera. Efter ishockeykarriären har han haft flera välbetalda toppjobb inom svenskt näringsliv. Innan Svenska Spel var han vd för Telenor och hade då, enligt Expressen, en årslön på 5,4 miljoner kronor.