Dagens PS

Startup lockar Alibaba-duo

Alibaba-grundaren Jack Ma. (Foto: TT)
Alibaba-grundaren Jack Ma. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 12 mars 2018Publicerad: 12 mars 2018

Alibabas grundare Jack Ma och Joe Tsai har genom Blue Pool Capital, det företag som förvaltar deras förmögenhet, gjort en investering i startupen Rent the Runway. Det skriver Recode.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Investeringen är på 20 miljoner dollar och har gjort att Rent the Runway numera värderas till nästan 800 miljoner dollar.

Placeringen upptäcktes av analysföretaget Lagniappe Labs och medgrundaren och vd:n för Rent the Runway, Jennifer Hyman, har sagt att man egentligen inte behövde pengarna. Bolaget är i dag lönsamt sett till rörelseresultatet, ebitda.

Det som enligt Jennifer Hyman lockade med investeringen var att ha personer med bra kunskap om Asien.

”Givet de globala ambitioner som vi har, speciellt i Asien, tyckte jag att det skulle vara bra att ha dem vid bordet”, sade hon.

Rent the Runways affärsidé går ut på att erbjuda kvinnor möjlighet att hyra designerkläder. För att kunna göra detta måste de teckna en prenumeration med företaget.

Rent the Runway tog senast in nytt kapital 2016. Då handlade det om 60 miljoner dollar under en Series-E finansieringsrunda som värderade företaget till 750 miljoner dollar.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS