Dagens PS

Skanska bättrar på resultat med 408 miljoner

Skanska bygger
Företag som Skanska vill vara med i omställningen och minska sina utsläpp. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 11 nov. 2021Publicerad: 10 juli 2019

Byggbolaget Skanskas rörelseresultat i andra kvartalet kommer att påverkas positivt med 408 miljoner kronor av rättsprocesser.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det uppger bolaget i ett pressmeddelande. Konkurrensmyndigheten i Tjeckien informerade nyligen Skanska om att de kommer att utfärda ett beslut om att avsluta den process som inleddes under 2016 gällande R4-projektet i Tjeckien.

Uttalandet följer efter den dom från Tjeckiens högsta domstol i mars 2019 som upphävde det tidigare beslutet från konkurrensmyndigheten att bötfälla Skanska och andra bolag.

Mot bakgrund av den låga sannolikheten för någon fortsatt finansiell exponering i ärendet, kommer Skanska att återföra en avsättning som påverkar rörelseresultatet Centralt med totalt 212 miljoner kronor under andra kvartalet 2019. Kassaflödet påverkas inte.

Som tidigare kommunicerat beviljades också Skanska Norge skadestånd av appellationsdomstolen i fallet Follo EPC Oslo S efter att Norges högsta domstol beslutat i april 2019 att inte ge beställaren (norska järnvägsverket Bane NOR) prövningstillstånd.

Detta får en positiv påverkan om 196 miljoner kronor på Skanskas rörelseresultat och kassaflöde i verksamhetsgrenen Byggverksamhet under andra kvartalet 2019.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS