TV4:s ex-vd chockad över parternas osmidiga hantering av avtalskonflikten.

ANNONS

Jan Scherman säger till DN att han ”aldrig upplevt något liknande” och ytterst står yttrandefriheten på spel, menar han.

Telia, som äger TV4, och Com Hem, som ägs av Tele2, sköter det hela uselt, anser Scherman och konstaterar att de båda kombattanterna i tv-konflikten där kanaler släckts ned inte tar sitt ansvar gentemot tv-tittarna.

”Under all kritik är det korta svaret. Jag tror tyvärr att ingen insett vilket ansvar de sitter på inför allmänheten”, dundrar Scherman i DN, som konstaterar att förhandlingarna varit kör i vägg både under måndagen och tisdagen.

De utspel som gjorts har i huvudsak skett offentligt och taktikerna som parterna använder sig av anser TV4:s före detta vd, Jan Scherman, är ”ganska obehagliga”, säger han i artikeln.

Regeringen sitter samtidigt i en prekär situation, förklarar han. Å ena sidan är staten ägare i Telia, å den andra är Telia ett publicistiskt företag vilket gör det hela problematiskt.

ANNONS
ANNONS

Dock menar Scherman att ansvariga politiker inte kan sitta med armarna i kors hur länge som helst. Dessutom rinner pengarna i väg i takt med att risken finns att tittarna helt enkelt struntar i TV4 och i förlängningen kan komma att överge Com Hem.

Läs mer på DN (obs, inloggning krävs).