Tidningen Time listar flera knep på hur du uppnår ultimat lycka, rapporterar SvD Näringsliv och konstaterar att ett ”rikt socialt liv är värt mer än 100.000 dollar om året”.

ANNONS

Vad som i grunden gör en människa lycklig finns återgett i studien ”Putting a Price Tag on Friends, Relatives, and Neighbours: Using Surveys of Life Satisfaction to Value Social Relationships”, framgår det i artikeln och tips nummer ett är att ägna tid åt fysisk träning, som frigör så kallade endorfiner i hjärnan.

Att sova ordentligt är inte oväntat en annan, viktig ingrediens för att bli in i roten lycklig, liksom att tillbringa mycket tid med familj och vänner; att värna om goda relationer med nära och kära, kort och gott.

Vistas mycket utomhus är ett annat råd och den optimala temparaturen i vägen mot lycka där är, skriver Svenskan, med hänvisning till Time, 13,9 grader Celsius.

Var hjälpsam mot andra, är ytterligare en rekommendation, enligt devisen den som ger får tillbaka. Med andra ord: som du sår får du skörda.

Skratta och le, men gör det på riktigt – från hjärtat – och se till att ha något att se fram emot, tipset är att boka en resa. Om resan sedan blir av är inte lika viktigt, det primära är att du satt upp ett positivt mål, enligt studier.

ANNONS
ANNONS

Meditera, försök bo nära jobbet och träna dig på att bli tacksam. Och se till att njuta trots att du blir äldre, är andra råd i artikeln från Time, enligt SvD.

HÅLL DIG À JOUR MED VÅRA GRATIS NYHETSBREV. DAGENS PS TJÄNST GER DIG DET BÄSTA FRÅN SVENSKA OCH INTERNATIONELLA MEDIER – ALLT SAMLAT PÅ ETT STÄLLE. KLICKA HÄR!