Dagens PS

Rysk ambassadör manar till självkritik hos svenskarna

ryssland
Viktor Tatarintsev har varit ambassadör i Sverige sedan 2014 (Foto: TT)
Marc Malmaeus
Marc Malmaeus
Uppdaterad: 03 juli 2020Publicerad: 03 juli 2020

I en intervju med DN beskriver Rysslands ambassadör Viktor Tatarintsev Sveriges medierapportering som “ensidig” och uppmanar till självrannsakan hos befolkningen. “Sverige och svenskarna borde titta sig själva i spegeln lite oftare. Är ni verkligen så perfekta?”, säger han. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Viktor Tatarintsev är kritisk mot att den pågående grundlagsändringen i Ryssland beskrivs som en “konstitutionell kupp” och menar att lagändringen är en naturlig följd av att landet haft en oförändrad konstitution en längre tid.

“Sverige och svenskarna borde titta sig själva i spegeln lite oftare. Är ni verkligen så perfekta? Det skulle kanske inte skada med lite självkritik någon gång”, säger han till DN (obs. betalsida).

Uppmanar till samtal

Tatarintsev menar att Sverige och andra EU-länder bör föra samtal med Ryssland om geopolitiska ämnen, inklusive annekteringen av Krim-halvön, istället för att genomföra sanktioner.

“Ni måste prata med oss. Och om ni inte förstår det, då är det ert problem. Inte vårt. Ni är fulla med problem, inte vi”, säger han.

“Ni svenskar kan inte inbilla er att ni lever i en normal situation innan ni förbättrat relationen med Ryssland”, fortsätter han.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS