Lufthansas räddningspaket med tyska staten närmar sig en upplösning när en extra bolagsstämma på torsdag ska ta ställning. Storägaren Heinz Herman Thiele har redan sagt att han motsätter sig paketet som i gengäld ger staten ett ägande på 20 procent i flygbolaget, rapporterar Reuters.

ANNONS

Enligt källor kommer Thiele på måndagen att träffa tyska politiker för att diskutera sitt motstånd till paketet. Varken Lufthansa eller finansdepartementet har velat kommentera detta.

Under tiden jobbar vd Carsten Spohr på att övertyga aktieägarna om att acceptera paketet. Vid ett nej riskerar Lufthansa att ansöka om konkursskydd under Tysklands insolvenslagar. Bolaget har redan förvarnat om en sådan utgång om aktieägarna inte ger sitt medgivande.

För att förslaget ska accepteras krävs stöd med två tredjedelar av närvarande aktieägare vid stämman. Hittills har aktieägare med 38 procent av röstantalet registrerat sig. Thiele sitter på 15,5 procent, vilket innebär att hans nej räcker för att sänka förslaget som det ser ut just nu.

ANNONS
ANNONS