Det är polisen i Storbritannien som slagit till. Enligt polisen fanns det ”signifikanta” indikationer på att de sex personer, en 32-årig kvinna och fem män i åldrarna 22-36 år, hade för avsikt att iscensätta en terrorattack där intet ont anande julklappsköpare var målet.

ANNONS

Polisen hävdar att det finns starka misstankar om att terrornätverket Islamiska staten låg bakom det planerade attentatet, som nu avvärjdes i sista stund. Enligt brittiska Mirror slog tungt beväpnad polis till på flera platser, däribland i London, i en omfattande operation i Storbritannien som inleddes redan i söndags kväll.

Säkerhetskällor uppger för The Sun att ”inget specifikt mål identifierats men oron har varit stor för en attack mot ett shoppingcenter”.

Säkerhetskällorna säger att man nu avbrutit ett betydande hot om en terrorattack och att det funnits information om att terrorister ”skulle genomföra ett attentat i Europa under julhelgen”.

De sex misstänkta terrorister som nu gripits har enligt artikeln stått under hemlig övervakning en längre tid från säkerhetstjänsten.

Den nu aktuella terrorutredningen leds av North East Counter Terrorism Unit och där uppger en talesperson att de gripanden som nu skett ”är kopplade till internationell terrorism”.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Stefan och Mona med misstänkta terrorfinan(S)ären [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: ”Sverige långt efter i kampen mot terrorism” [Dagens PS] >