Scandinavian Biogas, där den tidigare S-statsministern Göran Persson sitter som ordförande, vinstvarnar för 2018. Årets resultat beräknas bli lägre än vad som tidigare kommunicerats.

ANNONS

Det framgår av ett pressmeddelande som publicerades mitt under brinnande fotbolls-drama mellan Sverige och Schweiz på tisdagskvällen. Men att det hela skulle vara någon slags plan för att gå under folks radar – som Dagens Industri skämtsamt insinuerar – dementerar bolagets vd Matti Vikkula med ett skratt.

”Tänkte du att ingen skulle märka att du vinstvarnade nu?” undrade Di.

”Nej, vi har haft styrelsemöte i dag, det är verkligen en slump”, säger en road Matti Vikkula.

Bolaget förväntar sig nu att ebitda-resultatet blir lägre 2018 än 2017, då driftsättningen av anläggningen i Skogn har förskjutits och på grund av att anläggningen i Södertörn haft driftstörningar samt att tvistkostnaderna varit högre än planerat. Den tidigare prognosen var att ebitda-resultatet för 2018 förväntades vara på förra årets nivå eller något under.

ANNONS
ANNONS

Scandinavian Biogas är idag en av Sveriges största privata producenter av biogas som fordonsbränsle. Bolaget driver även en produktionsanläggning för förbehandling av matavfall och industriellt organiskt avfall, samt en anläggning för produktion av rå biogas i Sydkorea.