Dagens PS

Pengar i återvinningen och lyxjakt i Sverige

businessbriefen-pengar-återvinning-lyxjakt
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 05 aug. 2019Publicerad: 05 aug. 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Råkade kasta sparpengarna i pappersåtervinningen
En man i USA kastade av misstag sparpengar värda motsvarande 220.000 kronor i pappersåtervinningen – men lyckades mirakulöst få tillbaka nästan allt från soptippen.

Lyxjakt för 1,7 miljarder på Sverigebesök
Megajakten YAS är på Sverigebesök – och nu har den lagt till vid stadsgårdskajen i Stockholm. Den gigantiska båten har en uppskattad prislapp på motsvarande drygt 1,7 miljarder kronor, och ägs enligt artikeln av en emiratisk kunglighet.

Debatt: Färre småföretag en “tickande bomb”
”Utan småföretagare stannar Sverige och det är en tickande bomb för svensk välfärd om antalet företagsamma fortsätter minska”, menar de två debattörerna.

Walmart satsar på streamingtjänst i Indien
Detaljhandelsjätten planerar att genom dotterbolaget Flipkart starta en gratis streamingtjänst i Indien kommande månader och därmed utmana Amazon.

Hans styrelsearvode är högst i Sverige
“Kungen av styrelseproffs” är Pär Boman, som uppges ha fem tunga styrelseposter. Det mäktigaste stolen han sitter på är ordföranderollen i Handelsbanken. Totalt får han 11,2 miljoner kronor i arvoden per år för sina fem styrelseuppdrag.

Bitcoin går mot aktieströmmen – värderingen rusar
Kryptovalutan har under måndagen rusat med 9 procent till 11.000 dollar, vilket är det högsta priset på över tre veckor.

Di-analys: Ingen fara för recession
Visserligen bär hösten med sig en tuffare ekonomi, det visar färska SCB-siffror som Di-skribenten hänvisar till, men någon ”regelrätt recession är det inte” som lurar bakom hörnet – det ”krävs två kvartal i rad med kräftgång” för att det ska vara tal om en recession.

Swedbanks aktieplattform låg nere hela morgonen
Storbankens kunder hade inte möjlighet att köpa eller sälja aktier under stora delar av förmiddagen på grund av ett tekniskt fel.

ANNONS

IBM sänker prognosen efter Red Hat-köpet
Det amerikanska teknikbolaget IBM har meddelat att man sänker sin vinstprognos för helåret 2019 för att ta hänsyn till Red Hat-uppköpet som avslutades förra månaden.

Succékvinnans recept på framgång
Hennes råd går inte av för hackor; Kicki Theander har byggt upp en 100-miljonersmaskin. Här är entreprenörens bästa tips för att nå framgång.

Nissan och Renault i samtal om sin allians
Spekulationerna om fusioner i fordonsindustrin fortsätter. Ledare inom Nissan och Renault samtalar nu om att rita om sin allians. Från franskt håll hoppas man att det skall leda till att man kan damma av fusionssamtalen med Fiat-Chrysler.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS