Fyra kvinnor anmälde sextrakasserier efter myndighetens fest som kostade över 400.000 kronor.

ANNONS

Expressen står bakom avslöjandet om kick off-festen som Kronofogden hade på ett lyxspa, Ronnyby Brunn, och som uppges delvis ha urartat i skandalscener.

Den statliga myndighetens fest ägde rum den 17 september och enligt tidningen blev medarbetare förvånade när högsta enhetscheferna iförda huvudbonader började dansa fågeldansen.

Festen hade som syfte att personalen skulle lära känna varandra bättre då två enheter ska sammanslås. Medarbetare från Malmö, Göteborg, Eskilstuna och Stockholm deltog, framgår det, och efteråt anmälde fyra kvinnor att de utsatts för sexuella ofredanden.

”Ja. Det stämmer. Det var fyra medarbetare inom Kronofogden som uppger sig ha blivit utsatta för sexuella trakasserier av en annan medarbetare inom Kronofogden. Det håller vi på att utreda. Det ser vi väldigt, väldigt allvarligt på. Vi har nolltolerans mot sådant här. Inom Kronofogden ska vi behandla alla med respekt”, säger Magnus Arvidson, enhetschef på Kronofogden och som utan omsvep berättar att han tillsammans med andra chefer på myndigheten berättar i artikeln att han var en av dem dansade på scenen i vad som beskrivs som fågeldansen för att, som han säger, ”bjuda på oss själva”.

Den manliga medarbetare som pekas ut för att ha sexofredat kvinnliga kollegor uppges i dag vara ångerfull och medveten om att han uppträtt ”olämpligt”, enligt Magnus Arvidson.

ANNONS
ANNONS

Expressen berättar att Kronofogdens kick-off höll på i två dagar och att notan blev drygt 400.000 kronor.