Dagens PS

Nya Vingägaren: "Thomas Cook gjorde allting fel"

Petter Stordalen (källa: TT).
Jonas Carlsson
Jonas Carlsson
Uppdaterad: 30 okt. 2019Publicerad: 30 okt. 2019

Nu har Ving fått nya ägare. Petter Stordalen blir en av delägarna som numera förfogar över resebyrån.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Flera medier rapporterar från presskonferensen där Vings nya ägare presenterades. Petter Stordalen är alltså en av dessa.

”Jag får gåshud! Det här är det jag älskar med företag. Vi såg möjligheterna och synergierna från dag ett”, säger Petter Stordalen på presskonferensen, enligt Dagens Industri.

Enligt Expressen blir Petter Stordalens företag Strawberry group tillsammans med Altor och TDR Capital nya delägare. Ving Sverige har nu gått i konkurs och köps upp av de nya ägarna. Bolagets flygbolag kommer numera heta Star Class Alliance.

Petter Stordalen passade också på att skicka en känga till den förre ägaren.

“Ving gjorde allting rätt men Thomas Cook gjorde allting fel”, säger Petter Stordalen enligt SvD Näringsliv.

Enligt Dagens Industri är det enbart Thomas Cook som har gått dåligt. För Ving har det gått bättre. Thomas Cook Northern Europe, eller Vinggruppen, hade förra året en vinstmarginal på 9,3 procent och ett rörelseresultat på plus 1,4 miljarder

Det har nu också börjat komma in reaktioner på affären. I SvD Näringsliv påpekas det att charterbranschen genomgått många prövningar och att det fortfarande finns många som väljer att resa på det sättet. Det kan alltså finnas en framtid för Ving.

Lottie Knutsson, med ett förflutet på Fritidsresor, kritiserar precis som Petter Stordalen också den gamle ägaren Thomas Cook. Hon säger till Expressen att Ving var välskött, men att Thomas Cook inte var ett välskött bolag.

ANNONS

SVT har kollat av läget med branschexperten Håkan Wasén som säger att Stordalen är en “frisk entreprenör” som blir bra för Ving.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS