Dagens PS

Nu kan du brygga öl i kaffebryggaren

Carlsbergs "ölbryggare"
Carlsberg kommer nu med en ölbryggare som gör att du kan tappa upp öl i stället för kaffe i maskinen. April april – om du gick på det! (Foto: TT / montage)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 11 nov. 2021Publicerad: 01 apr. 2021

Tro det eller ej, men nu lanserar bryggerijätten Carlsberg en ölkapsel som förvandlar kaffebryggaren till en ölbryggare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det låter som en saga, inte sant?

Och visst är det en påhittad dikt när Carlsberg drämmer till med dagens kanske bästa aprilskämt.

(Foto: Carlsberg)

Carlsbergs ölkapslar. (Foto: Carlsberg)

Morning Brev, som beskrivs som en “världsunik ölkapsel” i ett pressmeddelande, påstås göra din kaffebryggare till en ölbryggare. Visserligen levererar kranen bara alkoholfri lager från Carlsberg, men det hela blir ändå riktigt festligt.

“Denna innovation gör att du kan brygga öl i din egen kaffekapselmaskin, lika snabbt och enkelt som du brygger en kopp kaffe: Häll på vatten i kaffemaskinen, lägg in en Morning Brew-kapsel och tryck på knappen”, skämtar Carlsberg och utlovar kall öl tack vare ett “patenterat filter” i den påstådda ölbryggaren.

Gamla ölburkar har fått nytt liv

Det hela vrids på sin spets när kapseln dessutom sägs vara “100 procent återvinningsbar” då den är “tillverkad av gamla ölburkar”.

Den innovativa manicken, slående lik kapselmaskiner som brygger kaffe, har tagits fram av en laboratorieassistent som “fick en snilleblixt” när hon besökte Carlsbergs egen kaffemaskin i fikarummet, framhärdar Carlsberg i sitt 1 aprilskämt, där Carlsberg Sveriges kommunikationschef kommenterar uppfinningen med superlativer:

ANNONS

“Morning Brew är en revolutionerande produkt som är här för att stanna. Vi sitter redan och skissar på att lansera nya kapslar i olika ölstilar, till exempel ale och porter”.

I början av maj finns ölbryggaren i butiker i Sverige och Danmark. 35,50 kronor är priset för tio ölkapslar.

Om du är lättlurad, vill säga.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS