Det här visar ny rapport. Dock krävs det en hel del förändringar.

ANNONS

Rapporten är beställd av Nordiska rådet och rapportförfattaren Idar Kreutzer, som är administrativ direktör för Finans Norge, slår fast att Nordens först måste harmonisera skattereglerna och finansieringsstrukturen för att locka till sig riskkapital om Norden ska bli en världsledande för uppstarts- och tillväxtföretag.

Rapporten innehåller 16 förslag till hur Norden som region kan bli attraktivare för investeringar till uppstarts- och tillväxtföretag.

”För internationellt riskkapital är varje enskilt nordiskt land litet. Tillsammans är vi en av de mest attraktiva regionerna i världen. Låt oss därfor skapa den regionen också för riskkapital”, säger Idar Kreutzer, som baserar sina förslag på ett 60-tal intervjuer med både nordiska och internationella intressenter inom branschen, framgår det i pressmeddelandet.

”De nordiska regeringarna kan möta de här utmaningarna tillsammans med ett starkare samarbete. Det kommer att kräva åtgärder som attraherar privat smart kapital och även målinriktade åtgärder mot enskilda sektorer”, resonerar Idar Kreutzer.

ANNONS
ANNONS

Här kan du ladda ner den aktuella rapporten.