Näringslivstopparna Percy Nilsson och Dan Olofsson åtalas för grovt insiderbrott i samband med upphandlingen av bolaget Victoria Park. De båda anhölls redan i december. ”Insiderinformation således som får hanteras varsamt”, ska det ha stått i ett sms från Olofsson till Nilsson. 

ANNONS

 2018 såldes fastighetsbolaget Victoria Park i Malmö till tyska bolaget Vonovia, i vilket Dan Olofsson var storägare.

Olofsson ska ha förmedlat information till Percy Nilsson om budgivningen innan denna var offentlig, skriver Di.se (obs. sida kräver inloggning). Därefter köpte Nilsson via sitt bolag aktier i Victoria Park för runt 3,4 miljoner. Dagen efter Nilssons inköp blev Vonovias bud på Victoria Park offentligt, och det sistnämnda bolagets aktie steg märkbart.

”Hej Percy. Kommer ett bud på Victoria Park på 38 kr. Insiderinformation således som får hanteras varsamt. Jag har accepterat detta bud men inte det tidigare från Starwood”, ska det ha stått i sms:et från Olofsson till Nilsson, skriver Di.se.

Olofsson har tidigare hävdat att han inte försökte mana Nilsson att köpa aktier i bolaget.

Percy Nilsson är känd som byggentreprenör i Malmö-regionen, medan Dan Olofsson främst har sin bakgrund i IT- och filantropi-branschen.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Om två veckor kan fastighetstoppen åtalas [Dagens PS]