Moderaterna sågar den nya Bromma-utredningen där regeringen vill se att flygplatsen snabbavecklas.

ANNONS

Bromma flygplats kan rivas tidigast 2025 enligt regeringens utredare Magnus Persson, som Dagens PS skrev om.

Moderaterna sågar

Samtidigt som infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) välkomnar beslutet så väller kritiken in från Moderaterna.

”Vår bild är att det här inte har gjorts på ett seriöst sätt. Det här är inte en utredning om Arlandas kapacitet och framtid, utan det här är en utredning om Bromma”, säger Elisabeth Svantesson, partiets ekonomiskpolitiska talesperson, till Di.

Hon vill se en samlad bild av Arlandas kapacitet om Bromma läggs ner. Samtidigt är det enligt henne för tidigt att fatta avgörande beslut kring Bromma.

”Vi befinner oss fortfarande in en pandemi och vet inte vilka förändringar som kommer att ske efter pandemin. Så här behövs en betydligt mer seriös analys.”

Fler utredningar

Även Centerpartiet vill se fler utredningar kring den kontroversiella flygplatsen innan partiet bestämmer sig i frågan.

”Det som skulle kunna få Centerpartiet och mig att säga att en stängning är en bra idé, är när vi känner total trygghet i att detta inte förstör tillgängligheten, i synnerhet för landets inrikesflyg”, säger Anders Åkesson, partiets trafikpolitiska talesperson.

Samtidigt som Miljöpartiet har varit drivande i frågan och velat se en stängning är det mer svävande uttalanden för närvarande.

”Regeringen är inte ensam i hanteringen. Men någon typ av hantering framöver måste vi få till”, säger Lorentz Tovatt, klimatpolitisk talesperson för MP.

ANNONS
ANNONS

Infrastrukturminister Tomas Eneroth är dock mer säker på sin sak och säger att det inte är lönsamt att driva Bromma längre.

”Det är inte god samhällsekonomi att stå med två tomma flygplatser”, säger han.

Läs mer: Bråket om Bromma – Per Bolund står på sig